Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Першотравенська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 05473527) був реорганізований і увійшов до складу Компаніївської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Першотравенка
Компаніївський район, Кіровоградська область

На Кіровоградщині безвідповідальні батьки, щоб не втратити майно

На Кіровоградщині безвідповідальні батьки, щоб не втратити майно та права, почали згадувати про дітей

На Кіровоградщині державні виконавці змусили «горе»-батьків сплатити майже 116 млн грн аліментів.

Про це повідомив під час прес-конференції керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

«Щодня державні виконавці працюють в тому напрямі, щоб забезпечити гідне дитинство дітям, про яких забули їх власні батьки. Для цього застосовують різноманітні заходи впливу. Йдеться і про обмеження боржників у правах, і про арешти майна чи банківських рахунків. Натомість ті злісні неплатники, які ведуть аморальний спосіб життя або принципово не хочуть офіційно працевлаштовуватись, притягуються до адміністративної відповідальності», – відзначив посадовець.

Варто відзначити, що з початку року в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває 4 480 боржників обмежили в можливості виїзду за межі України, а ще 4 516 осіб втратили право користуватися автівками. 

«Маємо інформацію, що нещодавно одного кропивничанина позбавили водійського посвідчення за борги перед власною дитиною. Після зустрічі з патрульними поліцейськими чоловік сплатив близько 30 тис грн боргу, а все через те, щоб залишити за собою право керувати транспортом», – додав Вадим Гуцул.

Також одним із останніх нововведень у законодавстві стало введення штрафних санкцій для безвідповідальних батьків, які впродовж тривалого часу ухилялися від утримання власних дітей.

«Після арешту майна недобросовісний батько з Кропивницького знайшов майже 47 тис грн на сплату боргу з аліментів і штрафу, а це означає, що закон реально працює», – прокоментував керівник обласної юстиції наприкінці заходу.

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua